Sale up to 20% off

Meet Your Next Favorite Book.

1
3

Find Books For All Ages

Lange Publisher has its online book store with the best price and fast shipping. We send worldwide and you pay with your local currency. We release in all formats such as eBooks, Audiobooks, and Printed books. We print our books so you will get a freshly printed book to enjoy. You can also customize your book!

PEOPLE'S CHOICE

De goda människornas tystnad – orätt i rättvisans namn

150,00 kr.187,00 kr.

Den här boken bygger på en verklig händelse där alla namn, personligheter och platser är ändrade. Boken handlar om vad som händer när vi anklagar, anmäler och uttalar oss utan att tänka igenom vilka följder och konsekvenser det får för andra människor.

I vad ligger rättvisan när den dömde måste bevisa sin oskuld istället för att åklagaren måste bevisa att den åtalade är skyldig?

Ämnet är allvarligt och känsligt men det är för många en verklighet i Sverige. I dag kan vem som helst anklaga vem som helst, för vad som helst, när som helst utan att behöva stå för sina handlingar. Även om den tilltalade blir friad behöver målsäganden inte ta ansvar för sin anmälan.

När anmälningar, åtal och fällande domar blir prestige och rättvisan och sanningen sekundär, då har vi en orätt i rättsstaten.

Hur kan man bevisa att ingenting har hänt, om det aldrig har hänt?

I Vasatidens skugga, Det nya riket, 1504-1520

150,00 kr.187,00 kr.

Romanen handlar om landet Sverige under det oroliga 1500-talet. Huvudpersonerna, är fiktiva, men det förekommer åtskilliga personer ur den svenska och danska makteliten under större delen av 1500-talet. Boken utspelar sig i Västerås, Falun och i Stockholm, men huvuddelen är förlagd till Västerås. Carl Johansson kommer invandrande till Västerås våren 1504. Vi får följa Carl, hans familj och vänner och senare hans son Thore och dennes söners öden. Det är en berättelse om de vanliga och enkla människorna, deras vardag, deras bekymmer men också deras möjligheter. Boken ger en bild av hur storpolitiska besluten påverkade dem och formade dem. Det är en händelserik tid i vår historia och inte minst i de tre nämnda städerna.

Det började med Barnet

195,00 kr.217,00 kr.

“Jag har ett barn i magen. Det är ditt.” “Hur vet du det?” “Jag vet”, säger Karolina. I december 1923 tvingas hon att ensam föda en son. Sviken av fadern till barnet. Så börjar berättelsen om Karolina, Edith och Karin. Tre kvinnor från tre olika generationer som alla är offer för sin tids syn på kvinnor. “Det började med Barnet” är del ett av en serie av tre, som handlar om tre generationer kvinnor och dess tids syn på kvinnor.

HOT SUMMER SALE

Get -50% purchase on

all orders during all summer!

IN JULY

Best Author of The Month

” My books are marked down because most of them are marked with a on the edge by publishers.”

HARRIETTE SJÖDAHL

Our Newest Arrivals

Get Extra

Sale -50%

ON ALL ORDERS THIS SUMMER!

UPCOMING EVENTS

The Bookshop Events

24 JUNE 2023

BOOK SALE

Gustav Vasas intåg 1523

Stortorget, Stockholm, Sweden

Author Magnus Rörström Pellgaard attends with his book I Vasatidens skugga, Det nya riket, 1504-1520 between 1 PM- 5 PM together with Herman Lindqvist at Stortorget, Stockholm, Sweden

Stay In Touch with Our Updates

Newsletter to get in touch